KRYESORE

Aktivitet e zbatuara nga Fondacioni Agrinas-ER ne kuader te javes se filmit mjedisr ne rrethin e Kolonjes 31.05 – 05.06.2016
Ne kuader te javes se filmit mjedsior Agrinas-ER nga data 2-4 Qershor ka zbatuar nje sere aktivitetesh ne Rrethin e Kolonjes , mbeshtetur nga Delegacioni I Bashkimit Europian Shqiperi dhe REC Shqiperi
-Eshte Organizuar nje takim informues me nxenesit dhe mesuesit e shkolles 9 vjecare Starje. Gjate takimit u fokusuam ne informimin mbi rendesine e kesaj jave per te qene aktiv ne fushen e mjedisit , si dhe mbi vlerat e Malit te Gamozit.
-Jane cfaqur filma me focus mjediin , ne menyre qe nepermjet artit te ritet ndergjegjesimi per mbrojtjen e mjedisit. Me interesim nga nxenesit u ndoq cfaqja e filamve mjedisore.
-Eshte Organizuar nje aktivitet ndergjegjesues ne natyre duke vene ne dukje vlerat e biodiversitetit te pasur te rrethit te Kolonjes.
-Peisazhet natyrore jane te shumta ne Kolonje me nje larmi shume te madhe biodiversiteti duke filluar shtrirjen qe nga lartesia 400 m deri 2523m. Ne kete kuader vlera e ketyre burimeve natyrore eshte paraqitur nepermjet expozites te pregatirur nga Fondacioni Agrinas-ER, Expozita do qenderoje per nje kohe te gjate ne dispozicion te grupeve te interesuara.
– Fondacioni Agrinas-ER do te vazhdoje te jape kontributin e tij per vleresimin dhe mbrojtjen e mjedisit ne rrethin e Kolonjes edhe ne te ardhmen.